598
38 g
51 g
26 g
Kalorier
Protein
Kolhydrater
Fett
60 min
6
Lasagne är allas favoritmåltid, och passar lika bra på en fredagsdejt som en vardagskväll framför TVn. Med detta recept behöver du däremot inte oroa dig för att inte få i dig tillräckligt med protein - och kan då njuta av lasagne ångerfritt.
Med hela 38g protein per måltid och endast 600 kalorier är detta en perfekt måltid oavsett om du försöker gå ner i vikt eller inte.
Detta recept fungerar för även för vegetarianer genom att byta ut nötfärsen mot vegetarisk färs, simpelt och minst lika gott!
Ingredienser:
Instruktioner:
- 1Sätt på ugnen till 225°C
- 2Skala och hacka lök och vitlök och champinjoner. Stek sedan champinjoner tills de fått färg. Tillsätt lök i någon minut, utan att de tar någon färg.
- 3Lägg undan detta och stek upp färsen tills det fått färg. Tillsätt sedan löken och champinjoner igen.
- 4Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, buljongtärningar och vatten och låt det puttra utan lock i cirka 10 minuter. Krydda med salt och peppar efter smak.
- 5Béchamelsås - Smält smöret i en kastrull. Vispa ut mjölet i det smälta smöret och tillsätt sedan lite mjölk i taget. Låt det sjuda under omrörning tills att såsen tjocknar. Krydda med salt och peppar och smaka av.
- 6Varva sedan lasagneplattor, béchamelsås och köttfärssås i lager. Avsluta med ett lager béchamelsås och sprid mozzarellan över.