360
44 g
16 g
12 g
Kalorier
Protein
Kolhydrater
Fett
35 min
4
Friterad fläskkotlett. Kanske inte något man brukar göra varje dag, men som kan vara otroligt gott när man får till det på rätt sett.
Med hjälp av detta recept kan du göra egna panerade fläskkotletter hemma utan någon erfarenhet.
Det är även väldigt proteinrikt, och passar perfekt med lite potatis och andra rotfrukter i ugn.
Ingredienser:
Instruktioner:
- 1Sätt på ungen på väldigt låg värme - den kommer inte att tillaga något utan endast hålla fläskkotletterna varma.
- 2Placera fläskkotletterna mellan plastfolie, och slå köttet tills att de är mellan 0.5 och 1 cm tjocka.
- 3I en mindre skål, viska ägget.
- 4I en annan skål blandar du mjölet med salt och peppar.
- 5Ta ur fläskkotletten från plastfolie. Doppa de först i ägget och sedan i mjölet tills att den är helt täckt.
- 6Lägg dessa fläskkotletter på en tallrik i cirka 15 minuter.
- 7Sätt på en stekpanna under medelvarm temperatur och värm upp smöret och olivoljan. När smöret har smält kan du fritera fläskkotletterna tills att de blir bruna och genomstekta (ungefär 3-4 minuter per sida).
- 8Placera sedan de tillagade fläskkotletterna i ugnen.
- 9I samma stekpanna steker du hackade champinjoner tills de blir lite bruna - ungefär 5 minuter.
- 10Tillsätt 1-2 msk mjöl över svamparna och fortsätt stek under värme i cirka 1 minut.
- 11Tillsätt sedan vatten, mjölk och fond under upprörning. Låt det sjuda tills det tjocknar, varpå du kan tillsätta salt och peppar.
- 12Servera sedan fläskkotletterna med svampsåsen över.