397
37 g
15 g
18 g
Kalorier
Protein
Kolhydrater
Fett
30 min
6
Kyckling Marsala är en klassisk och krämig kycklingrätt för dig som gillar smaken av svamp, vitlök, smör, kyckling, och så klart det italienska Marsalavinet. Det är den perfekta maträtten att bjuda en dejt på och samtidigt få i dig en del protein.
Kan ätas som det är eller tillsammans med pasta eller ris. Om du vill sänka fettmängden och kalorierna i måltiden så kan du använda lättare matlagningsgrädde.
Ingredienser:
Instruktioner:
- 1Skär kycklingbröstfiléerna i smalare skivor och placera de sedan i en påse tillsammans med mjölet. Skaka påsen tills det att kycklingen är helt täckt på alla sidor.
- 2Värm upp olivoljan tillsammans med 2 msk smör i en stor stekpanna. Stek sedan kycklingen i 5-6 minuter tills att den är genomkokt och vänd endast en gång. Lägg sedan kycklingen åt sidan.
- 3Hacka svampen och stek det i samma stekpanna tillsammans med resterande smör tills det att de får en lätt gyllenbrun färg.
- 4Tillsätt sedan den hackade vitlöken tillsammans med salt och peppar.
- 5Därefter tillsätter du kycklingfonden, grädden och Marsalavinet och låt detta koka upp utan lock. Vätskan bör reduceras till ungefär hälften.
- 6Tillsätt sedan kycklingen och servera med lite färsk timjan och/eller persilja.