548
32 g
28 g
32.5 g
Kalorier
Protein
Kolhydrater
Fett
20 min
4
Om du letar efter ett gott, proteinrikt och vegetariskt recept på en enkel sallad så har du hittat rätt.
Att hitta vegetariska recept som innehåller en del protein kan vara tillräckligt svårt som det är, men att hitta en vegetarisk sallad som innehåller tillräckligt med protein kan kännas omöjligt. Fram tills nu såklart.
Om du vill så kan du även byta ut Halloumin mot andra proteinkällor, såsom kyckling, om detta är något du vill göra.
Detta är en av mina personliga favoriter och passar perfekt till lunch, i matlåda eller direkt efter tillagning.
Ingredienser:
Instruktioner:
- 1Börja med att koka upp vatten i två olika kastruller, en för att koka äggen och en för Quinoa. Kastrullen med Quinoan bör innehålla 4 dl vatten med salt.
- 2Skär upp Halloumin och Champinjonerna i mindre bitar enligt din preferens. Stek sedan Halloumin följt av Champinjonerna över medium värme med lite olivolja.
- 3Hacka rödlök, paprika och babyspenat och blanda dessa i en stor skål tillsammans med linfrön samt solrosfrön.
- 4När vattnet har börjat koka så kan du koka upp äggen i cirka 8 minuter på hög värme, samt Quinoan på låg värme under lock tills att allt vatten har försvunnit.
- 5Skala och skär upp äggen i mindre bitar.
- 6Blanda alla ingredienser tillsammans i en stor skål. Servera direkt.
- 7(Om du gör matlådor) Här kan du dela upp de kalla ingredienserna (Babysepnat, paprika, rödlök, linfrön, solrosfrön) och de varma ingredienserna (Quinoa, champinjoner, Halloumi, ägg) i två olika matlådor. På det sättet kan du värma upp de varma ingredienserna i framtiden utan att behöva värma de kalla.