Preacher Curls: Teknik & Tips

preacher curl teknik tips

Övningsprofil:

Muskelgrupp: Bicepsövning

Omfång: Isoleringsövning

Nivå: Nybörjare

Redskap: Skivstång/hantel

Preacher Curls är en av de bästa bicepsövningarna du kan göra. Preacher Curls skulle man kunna säga är en variant av vanliga skivstångscurl som lyckas isolera dina biceps ytterligare. Denna övning kommer kännas av om du utför den med rätt teknik.

Fördelar:

  • Då det handlar om en skivstång så tillåter denna övning dig att använda större vikter vilket i sin tur leder till större aktivering av muskelfibrer.
  • Bygger stora och starka biceps genom att isolera de.

Primär muskelgrupp: Biceps

Sekundär muskelgrupp: Underarmar

Tränade Muskler

Preacher Curls:

träna biceps övningar

Preacher Curls - Teknik & Utförande


Hur Du Utför Preacher Curls i 4 Enkla Steg:

1.

Förberedelse: Stå/sitt ner vid en en “Preacher-bänk” och lägg armarna över bänken med handflatorna uppåt. Bröstet bör nudda andra sidan av bänken. Justera stolen så att hela dina armar kan vila mot bänken.

2.

Ta tag i stången (z-curlstång rekommenderas) ungefär axelbrett. Ryggen ska hållas rak och axlarna ska hållas bakåt en aning.

3.

Andas in och böj armbågarna med hjälp av dina biceps för att curla stången upp mot din haka ända tills att dina biceps är helt spända.

4.

För sedan tillbaka stången till startpositionen på ett kontrollerat vis.

Tips Vid Preacher Curls

Precis som med alla andra övningar är det otroligt viktigt att du använder dig av rätt teknik när du utför skivstångscurls.

Här följer några bra tips som kan vara bra att tänka på:

  • Dina armbågar bör vara så stilla som möjligt under lyftet. När du för armbågarna framåt eller bakåt så minskar det spänningen i biceps.
  • Se till att ha raka handleder så att dina händer är i linje med dina underarmar.
  • Försök att inte röra resten av kroppen under lyftet, spänn bålen för att skapa stabiliteten i kroppen du behöver.
  • Spänn och dra in dina skulderblad samtidigt som du höjer bröstet för att undvika att dina axlar kommer framåt, vilket kan leda till sämre hållning och smärta i leder.

Vanliga Misstag Vid Preacher Curls

  • Att inte värma upp tillräckligt.
  • Svingar upp vikten, vilket ökar chansen för skador. Om du inte kan curla vikten utan att dina armbågar kommer framåt så betyder det att du använder för tunga vikter.
  • Kör fel antal repetitioner. Beroende på vad du har för mål med din styrketräning så bör du använda dig av det repetitionsintervall som på det mest effektiva sättet kommer att möta dessa mål. Du kan läsa mer om det här.
  • Inte håller huvudet och nacken i ett neutralt läge. Många böjer på huvudet och nacken när de utför bicepscurls, särskilt om den utförs stående. Detta leder till att lägger onödig press på din ryggrad.

Loved this? Spread the word


Om Författaren

Jag är Johannes och är grundaren till OurFitness (tidigare känt som Gymlivet), där jag delar med mig av mycket värdefull information relaterat till styrketräning, kost och mer.

Johannes Källman

Prenumerera På Nyhetsbrevet