• Start
  • /
  • Blogg
  • /
  • Guide Till Cissus Quadrangularis | Bästa Cissus Tillskott 2022

Guide Till Cissus Quadrangularis | Bästa Cissus Tillskott 2022

Traditionell alternativ medicin har använts flitigt under många århundraden, trots att man inte hade något påtaglig vetenskaplig forskning bakom dess effekter.

Trots detta användes vissa specifika örter, växter eller molekyler mot diverse åkommor, och förvånansvärt många av dessa har med hjälp av modern forskning bevisats fungera.

Cissus Quadrangularis är ett av dessa intressanta ämnen som har använts under lång tid för att bota benbrott och främja ledhälsa.

Men hur fungerar det, och är det något som skulle vara bra för dig?

Detta kommer vi att besvara i denna guide, tillsammans med dess dosering, biverkningar och mycket mer.

Vad Är Cissus Quadrangularis?

Cissus Quadrangularis kosttillskott guide

Cissus Quadrangularis är en vinranka som växer i Afrika och vissa delar av Asien. 

Dess användning kommer framför allt från traditionell indisk medicin (ayurveda) som även har växt i popularitet i vissa andra regioner runt om i världen, bland annat Thailand där det är ett av de vanligaste alternativa medicinen.

Traditionellt har det använts för behandling kring klimakteriet, libido och menstruationsproblem alternativt för att läka ben.

Nu för tiden används det främst av atleter inom västvärlden som ett kosttillskott för att lindra ledvärk och främja ledernas styrka och hälsa.

Varför Köper Folk Cissus Quadrangularis?

Atleter och äldre individer upplever ofta diverse problem och smärtor i leder, varpå många letar hjälp efter kosttillskott och läkemedel som kan lindra detta.

Cissus Quadrangularis är ett av de kosttillskotten som brukar användas, framför allt av atleter, för att lindra ledvärk och besvär.

Det verkar vara en väldigt effektiv smärtstillande substans i gnagare, men saknar dessvärre djupgående forskning utförd på människor.

Mer forskning skulle behövas men de preliminära resultaten har visat på en påtaglig positiv effekt på ledvärk - vilket är det huvudsakliga anledningen till att folk köper detta kosttillskott.

Vissa påstår även att det kan ha en påtaglig fettförbrännande effekt, men de få studier som har observerat denna effekt är ytterst opålitliga.

Vad Är Cissus Quadrangularis Bra För?

Område

Effekt

Bevis

Notering

Ledfunktion hos äldre och skadade individer

En ökad funktion och flexibilitet verkar kunna associeras med ett intag av Cissus Quadrangularis hos äldre individer och atleter. Krävs dock ytterligare forskning för att fastställa detta.

Smärta

Cissus Quadrangularis har observerats ha en påtaglig effekt på ledvärk i gnagare och hos atleter. Krävs ytterligare forskning.

Ledhälsa

Vissa studier har visat att ett intag av Cissus Quadrangularis kan leda till ökad mobilitet och mindre värk i leder hos atleter.

Benhälsa

Trots några preliminära positiva resultat, finns det ännu inget tydligt bevis på att ett intag av Cissus Quadrangularis kan leda till bättre benhälsa.

Fettförbränning

Två studier som gärna används som marknadsföring av Cissus Quadrangularis pekar på en fettförbrännande effekt av kosttillskottet. Dessa studier är däremot ytterst opålitliga och kan därför inte ses som relevanta.

Bäst i Test av Cissus Quadrangularis

1. Bulk Cissus Quadrangularis Pulver

Pris:
249 kr


Mängd:
100 g


Pris/gram:

2.49 kr


Form:
Pulver


Bulk är en av de få kosttillskottsbutiker som faktiskt säljer Cissus Quadrangularis i Sverige, vilket är varför de hamnar på både första- och andraplats. Först kommer CQ i pulverform då detta alternativet helt enkelt är billigare sett till vad du får.

2. Bulk Cissus Quadrangularis Kapslar

Pris:
279 kr


Mängd:
90 kapslar


Pris/gram:

3.88 kr


Form:
Kasplar


På andraplats hamnar Bulks tablettalternativ till Cissus Quadrangularis, som innehåller 800 mg per kapsel. Detta kommer även till ett rätt bra pris, som du även kan sänka ytterligare om du väljer att köpa en större kvantitet.

Dosering av Cissus Quadrangularis

Vid nuläget finns det tyvärr ingen rekommenderad dos av Cissus Quadrangularis.

De flesta produkterna på marknaden rekommenderar en daglig dos mellan 500 till 1000 mg vilket är ett bra ställe att börja på.

Dock har de studier som rapporterat positiva effekter i relation till ledvärk använt upp mot 3200 mg per dag.

Mitt tips är därmed att börja med 1000 mg dagligen och jobba dig uppåt mot 3200 mg tills att du inte känner någon ytterligare positiv effekt vid ett högre intag.

Cissus Quadrangularis och Biverkningar

Cissus Quadrangularis är generellt sett säkert för människor att inta på en daglig basis utan några allvarliga biverkningar.

Vissa individer känner däremot av mildare biverkningar som:

  • Torr i munnen
  • Uppblåst
  • Huvudvärk
  • Diarré

Borde Du Köpa Cissus Quadrangularis?

ledvärk kollagen

Cissus Quadrangularis är ett väldigt intressant kosttillskott sett till dess effekter på ledvärk och ledbesvär, och är definitivt något som förtjänar mer djupgående forskning.

Preliminära resultat visar på dess effektivitet inom dessa områden, och ett intag av det som kosttillskott är generellt säkert.

På grund av detta är det därför något jag kan rekommendera att testa, för att närmare utvärdera dess effekt på dig och din specifika situation.

Sammanfattningsvis om Cissus Quadrangularis

Cissus Quadrangularis kommer ursprungligen från en vinranka och har använts inom traditionell alternativ medicin i många århundraden.

På senare tid har den fått extra uppmärksamhet på grund av dess positiva påverkan på ledvärk och besvär.

Även fast det krävs ytterligare forskning kring molekylen, påvisar vissa preliminära resultat intressanta och lovande effekter, och är definitivt något att pröva om du är en av de som i dagsläget lider av ledvärk.

Vad tycker du om Cissus Quadrangularis? Har du någon insikt eller erfarenhet att dela med dig? Lämna en kommentar längre ner!

Johannes Källman

Hej, det är jag som är Johannes. Jag är författaren bakom Gymlivet där jag strävar efter att förse mina läsare med användbar information som inte är fullt av skitsnack.


Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Add Content Block

Prenumerera På Nyhetsbrevet & Få En Gratis Guide Till Hur Du Sätter Upp Ett Effektivt Kostupplägg