• Start
  • /
  • Blogg
  • /
  • Guide Till Boswellia Serrata | Bästa Boswellia Tillskott 2022

Guide Till Boswellia Serrata | Bästa Boswellia Tillskott 2022

Ledvärk och smärta är något som många lider av, och som kan vara väldigt påtagligt i vardagen.

Ingen vill gå runt med stela leder och mycket smärta, vilket gör det otroligt populärt med kosttillskott som kan bidra till en bättre ledhälsa och mindre smärta.

Boswellia serrata är ett av dessa intressanta tillskott som har använts mot ledvärk under en längre tid.

Men hur effektivt är det, och är det något för dig?

Detta kommer vi att beröra i denna guide, tillsammans med doseringar, effekter, biverkningar och mycket mer.

Vad Är Boswellia Serrata?

boswellia serrata guide kosttillskott

Boswellia Serrata (går också vid namnet Frankincense) är en ört vars användning härstammar from traditionell indisk medicin (Ayurvedic).

Närmare bestämt är det en form av koda som utvinns från ett specifikt typ av träd (Boswellia-träd).

Traditionellt sett har det använts för att "domna av" dina sinnen - det vill säga som ett typ av lugnande medel.

På senare tid har vi med grund i nyare forskning börjat använda det som ett kosttillskott för ledhälsa, vilket är varför det har växt i popularitet.

Varför Köper Folk Boswellia Serrata?

Som jag precis nämnde är den huvudsakliga anledningen att folk köper Boswellia Serrata nu för tiden kopplat till ledhälsa och ledvärk.

Ledvärk är nämligen otroligt vanligt, där många upplever någon form av smärta i sina leder, särskilt äldre individer och atleter.

Som ett kosttillskott brukar det ofta paras med gurkmeja då dessa två tillskott tillsammans har visat vissa synergistiska effekter.

Det marknadsförs även som ett tillskott för andra åkommor som tarmproblem och cancer, samt för att förbättra hår och hud. Dessa påståenden bygger på dess antioxidativa förmågor, vilket tillverkare ofta gillar att marknadsföra som en mirakelkur.

Det brukar vara så med många substanser som visar antioxidiatva förmågor, och särskilt för ämnen som har använts inom traditionell medicin under en väldigt lång tid.

Vad Är Boswellia Serrata Bra För?

Område

Effekt

Bevis

Notering

Symtom av Artros

En signifikant reduktion av smärta och andra symtom relaterat till artros och ledvärk har noterats vid intag av Boswellia serrata. Dessa resultat har även varit mer påtagliga än andra kosttillskott för ledvärk, där det bland annat har jämförts med glukosamin som referens.

Astma

Preliminär forskning har observerat att Boswellia verkar ha en positiv påverkan på symtom av astma i jämförelse med ett placebo.

Inflammation

Boswellias antioxidativa och antiinflammatoriska egenskaper har observerats flera gånger. Dess inflammatoriska förmåga i leder är noterbar och pålitlig, och dess antiinflammatoriska förmåga i hela kroppen ser lovande ut trots något opålitliga resultat. Kan vara hjälpsam vid tarmbesvär relaterat till inflammation men kräver ytterligare forskning för att fastställa detta.

Cancer

Även då det finns lite preliminär data som tyder på att Boswellia kan vara effektiv mot cancer är det långt ifrån övertygande. Krävs ytterligare forskning för att närmare studera dess effekt hos människor.

Migrän

Boswellia serrata används ibland som ett alternativt läkemedel mot migrän och huvudvärk. Det finns däremot inget bevis för dess användbarhet ännu.

Hudkvalité

Finns inte tillräckligt med bevis för att fastställa dess effekter på hudens kvalité och elasticitet.

Bäst i Test av Boswellia Serrata

1. Rawpowder Boswellia Extrakt

Pris:
220 kr


Mängd:
120 portioner


Pris/portion:

1.83 kr


Mängd/portion:
450 mg


Rawpowder Boswellia extrakt är sett till dess innehåll och pris per portion det bästa valet på denna lista. Med hela 95%  boswellinsyra är det inte bara potent och effektivt, men det är även väldigt billigt sett till dess pris per portion. Det kommer i pulverform som fungerar utmärkt att blanda ut i dryck.

2. Core Boswellia

Pris:
199 kr


Mängd:
90 portioner


Pris/portion:

2.21 kr


Mängd/portion:
500 mg


Core Boswellia kommer in på en andraplats som ett bra ekonomiskt alternativ till Boswellia i tablettform. Det innehåller 65% boswellinsyra vilket är något av ett standardiserat mått och ger en god effekt sett till dess pris. Det bästa valet för dig som letar efter boswellia i tablettform.

3. Solgar Boswellia Resin

Pris:
318 kr


Mängd:
60 portioner


Pris/portion:

5.3 kr


Mängd/portion:
420 mg


Solgars boswellia alternativ hamnar på en tredjeplats då det prismässigt är otroligt mycket dyrare än föregående alternativ. Koncentrationen av boswelliasyra är inte utsatt vilket gör det svårt att avgöra dess effektivitet.

Dosering av Boswellia Serrata

Hur mycket Boswellia Serrata du bör ta beror till stor del på vilken form av kosttillskottet du använder.

Vid ett intag av boswellia serrata i dess naturliga form brukar ett intag på 1000 - 1800 mg tre gånger om dagen att användas. Utifrån den forskning som finns tillgänglig verkar det vara dosberoende - dvs. att ju högre dos du tar, ju mer effekt kommer du att uppleva.

Problemet är att diverse boswellia serrata tillskott kan variera kraftigt i innehåll, vilket gör det svårt att rekommendera en generell mängd.

Vad som avgör hur mycket du bör ta är nämligen koncentrationen av boswellinsyra i kosttillskottet, vilket innebär att en högre koncentration bör tas i mindre mängder och en lägre koncentration bör tas i större mängder.

Mitt råd är att börja med den rekommenderade dosen på förpackningen och experimentera med en något högre dos. Upplever du inga ytterligare fördelar vid en högre dos finns det ingen anledning till att ta mer.

Boswellia Serrata och Biverkningar

Boswellia Serrata är generellt sett säkert att konsumera för vuxna individer, där ett intag av boswellia serrata extrakt upp till 1000 mg om dagen inte har påvisat några biverkningar.

Vissa individer har däremot rapporterat milda biverkningar som:

  • Magbesvär
  • Yrsel
  • Diarré
  • Halsbränna

Borde Du Köpa Boswellia Serrata?

boswellia serrata ledvärk besvär

Om du är någon som lider av artros eller annan ledvärk kan ett tillskott av Boswellia serrata definitivt vara något för dig.

Vid daglig användning kan du förvänta dig en smärtreduktion inom en veckas tid.

Det tar däremot upp till en eller två månaders tid för dig att se dess fulla potential, vilket kan leda till en något ökad flexibilitet samt mindre kronisk smärta i leder.

Sett till dess effektivitet är boswellia förmodligen ett av dina bästa alternativ (som inte är läkemedelsklassat) för att motverka ledbesvär och smärta.

Det är därmed något jag starkt rekommenderar.

För att få ut ännu mer av dess effekter är det rekommenderat att ta det i samband med gurkmeja, då dessa två tillskott tillsammans kan bidra med synergistiska och påtagliga effekter.

Sammanfattningsvis om Boswellia Serrata

Boswellia Serrata är något som har använts inom traditionell och alternativ medicin under många århundraden.

På senare tid har vi igenom modern forskning kunnat bevisa det som ett av de bästa alternativen för att motverka ledbesvär och smärta.

Det är en bra molekyl som förtjänar mer forskning, särskilt sett till dess antiinflammatoriska och cancerbekämpande färdigheter.

Men innan dessa studier kommer kan vi i alla fall vara glada att använda oss av det för dess positiva effekter på ledhälsa.

Vill du därmed minska ledbesvär och leva ett mer aktivt liv utan smärta är boswellia serrata definitivt något för dig.

Vad tycker du om Boswellia Serrata? Har du någon insikt eller erfarenhet att dela med dig? Lämna en kommentar längre ner!

Johannes Källman

Hej, det är jag som är Johannes. Jag är författaren bakom Gymlivet där jag strävar efter att förse mina läsare med användbar information som inte är fullt av skitsnack.


Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Add Content Block

Prenumerera På Nyhetsbrevet & Få En Gratis Guide Till Hur Du Sätter Upp Ett Effektivt Kostupplägg