• Start
  • /
  • Blogg
  • /
  • Din Guide Till Chlorella | Bästa Chlorella Tillskott 2022

Din Guide Till Chlorella | Bästa Chlorella Tillskott 2022

Att stoppa i sig alger för hälsoskäl är inte jättevanligt, men intressant.

De flesta tillskotten från havet brukar vara gjorda av diverse sjögräs, där många av de har vissa unika och väldigt intressanta effekter.

De två mest populära alternativen är förmodligen chlorella och spirulina, varav chlorella är vad vi kommer att fokusera på i denna guide.

Men hur nyttigt är det egentligen, och vad kan du förvänta dig för fördelar om du skulle börja använda dig av chlorella?

Detta kommer vi att besvara, tillsammans med dess biverkningar, dosering och mycket mer.

Vad Är Chlorella?

chlorella guide kosttillskott

Chlorella (eller chlorella vulgaris som det egentligen heter) är alger som tillsammans med spirulina är en av de två mest populära tillskotten från havsriket.

Dessa tillskott används främst för att förbättra en persons allmänhälsa, då de är väldigt rika på diverse vitaminer och mineraler - särskilt sett till dess storlek.

Det har även visat vissa antioxidativa egenskaper, vilket gör det till ett hälsosamt alternativ för att minska oxidativ stress i kroppen.

Varför Köper Folk Chlorella?

Chlorella är definitionen av ett "grönt" hälsotillskott, vilket även är anledningen till att många väljer att köpa och konsumera det.

Många använder det som ett substitut eller tillägg till sin diet för att få i sig mer vitaminer och mineraler.

Olika Chlorella-tillskott kommer däremot att innehålla olika mycket näringsämnen beroende på hur de har odlats och producerats. Generellt sett brukar chlorella innehålla mycket protein, vitamin B12 och viktiga mineraler som magnesium och järn sett till dess vikt.

För varje gram du konsumerar kan du därmed förvänta dig relativt höga mängder av dessa näringsämnen.

Det marknadsförs och använd även som ett tillskott för att detoxifiera kroppen, vilket är något som har fått allt mer popularitet under de senaste åren.

Annars används det i vissa fall för att främja viktnedgång, fettförbränning, samt för att stärka kroppens immunförsvar.

Men hur väl stämmer dessa påståenden med vad den vetenskapliga forskningen säger?

Vad Är Chlorella Bra För?

Område

Effekt

Bevis

Notering

Detoxifiering

Det finns viss bevis som föreslår att chlorella kan besitta en typ av detox-egenskap där det kan rensa vissa tungmetaller och miljögifter från kroppen. Ytterligare forskning skulle krävas på människor för att fastställa dess effektivitet.

Blodtryck

Även då dess effekt inte är särskilt stor har chlorella i vissa fall sänk blodtrycket hos individer med annars högt blodtryck.

Immunförsvar

Kan bidra till ett något starkare immunförsvar, dock krävs mer forskning för att fastställa detta.

Viktnedgång

Chlorella har inte visats kunna öka fettförbränningsförmågan och där med leda till en viktnedgång.

Bäst i Test av Chlorella

1. Healthwell Chlorella EKO

Pris:
159 kr


Mängd:
200 gram


Pris/gram:

0.8 kr


Mängd/tablett:
Pulver


Healthwell Chlorella EKO hamnar på en förstaplats som det mest ekonomiska alternativet till chlorella. Många föredrar även det i pulverform då det ofta krävs upp mot 3-5 tabletter per dag för att få i sig en gynnsam dos medans pulver enkelt går att blanda med dryck eller annan mat.

2. Bulk Ekologiska Chlorella Tabletter

Pris:
129 kr


Mängd:
180 tabletter


Pris/gram:

1.43 kr


Mängd/tablett:
500 mg


Bulks Ekologiska Chlorella tabletter hamnar på en andraplats för dig som är ute efter ett ekonomiskt alternativ till chlorella i tablettform. Varje tablett innehåller 500 mg vilket innebär att du bör ta 3-4 per dag.

3. RawPowder Chlorellapulver

Pris:
129 kr


Mängd:
150 gram


Pris/gram:

0.86 kr


Mängd/tablett:
Pulver


RawPwder Chlorellapulver är ett annat bra alternativ till chlorella i pulverform, även då det är snäppet dyrare än Healthwells alternativ. Mängden av hela påsen är dock mindre, om det skulle locka dig.

4. Healthwell Chlorella Kapslar EKO

Pris:
199 kr


Mängd:
200 tabletter


Pris/gram:

1.66 kr


Mängd/tablett:
600 mg


Healthwell Chlorella kapslar är ett annat bra och ekonomiska alternativ till chlorella i tablettform. Ekologiskt, och med en bra näringsprofil hamnar det därmed på en fjärdeplats. Varje tablett innehåller 600 mg, vilket innebär att du endast behöver ta 3 stycken.

5. Holisitc Chlorella

Pris:
199 kr


Mängd:
250 tabletter


Pris/gram:

2 kr


Mängd/tablett:
400 mg


På femteplats hamnar Holisitic Chlorella då det helt enkelt är ett dyrare alternativ, samtidigt som varje tablett endast innehåller 400 mg. Du bör därmed ta 5 stycken per dag, vilket är lite för många tabletter för många individer.

Dosering av Chlorella

För tillfället finns det ingen fastställd dos som anses vara "bäst".

Men de flesta studierna som har sett ett positivt resultat har oftast använt sig av en dos på 1800 mg chlorella, men det viktigaste verkar vara att du får i dig ungefär 35 mg klorofyll per dag för att uppleva dess effekter.

Chlorella och Biverkningar

Utifrån den forskning som har gjorts har inga biverkningar rapporterats vid ett intag av chlorella.

Vissa milda symtom som yrsel, magbesvär och diarré kan förekomma men det är inget som har setts i någon stor utsträckning vid dessa studier.

Borde Du Köpa Chlorella?

BMI kalkylator räkna ut BMI

Chlorella är en av de få alg-tillskotten som är säkra att inta, och som även innehåller stora mängder av nyttiga vitaminer och mineraler. 

Som ett grönt hälsotillskott är det således ett nyttigt alternativ, och något som jag tror många skulle kunna gynnas av. Sett till den forskning som finns i dagsläget verkar det däremot som att spirulina (det andra algtillskottet som jag nämnde tidigare) är ett bättre alternativ, med flera positiva effekter.

Men det är ingen som påstår att du inte kan ta både och, för att få i dig en riktig näringsrik kombination.

Chlorella innehåller även en hel del vitaminer och mineraler som är extra viktiga för veganer och vegetarianer att få i sig, som bland annat vitamin B12, vilket gör det till ett extra intressant tillskott för veganer/vegetarianer.

Att köpa det för att bidra till en mer effektiv viktnedgång eller fettförbränning är däremot inget jag skulle rekommendera, där det inte har visat någon effekt på detta.

Sammanfattningsvis om Chlorella

Chlorella är i grunden alger som även har använts som ett populärt kosttillskott under mycket lång tid.

Det är ett tillskott packat av värdefulla vitaminer och mineraler, som i sin tur kan hjälpa dig uppnå en bättre allmänhälsa.

Om du letar efter ett bra "grönt" kosttillskott kan chlorella definitivt vara något för dig, men dess kusin spirulina kommer förmodligen ge dig lite mer värde för pengarna.

Vad tycker du om Chlorella? Har du någon insikt eller erfarenhet att dela med dig? Lämna en kommentar längre ner!

Johannes Källman

Hej, det är jag som är Johannes. Jag är författaren bakom Gymlivet där jag strävar efter att förse mina läsare med användbar information som inte är fullt av skitsnack.


Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Add Content Block

Prenumerera På Nyhetsbrevet & Få En Gratis Guide Till Hur Du Sätter Upp Ett Effektivt Kostupplägg