• Start
  • /
  • Blogg
  • /
  • Din Guide Till Synefrin | Bästa Tillskott av Synefrin 2022

Din Guide Till Synefrin | Bästa Tillskott av Synefrin 2022

Bantningspiller. Något som är extremt populärt, men också något som ofta är ett helt slöseri av pengar och är något man bör vara väldigt skeptisk mot.

Det finns däremot vissa ämnen som har har en verklig effekt på viktnedgång och fettförbränning som inte bör förkastas på direkten.

Synefrin är ett av dessa ämnen som kräver en närmare titt - då nyare forskning har visat lovande resultat, särskilt när man kombinerar ämnet med andra bevisade substanser.

Men hur effektivt är det egentligen?

Detta kommer vi att beröra i denna artikel tillsammans med hur du bör dosera det, biverkningar och mer. Vi kommer även gå igenom vilka de bästa synefrintillskottet är på den svenska marknaden.

Vad Är Synefrin?

synefrin kosttillskott guide

Synefrin är en naturlig substans, en form av alkaloid vilket kan hittas i diverse växter.

Synefrin specifikt kan hittas i stora mängder i pomerans (en form av bitter apelsin), och har använts nom traditionell kinesisk medicin i flera tusentals år.

Dess kemiska struktur är väldigt likt efedrin och psuedoefedrin, vilket var ämnen som ofta kunde hittas i bantningspiller förr i tiden. 

I Sverige har kosttillskott som innehåller efedrin varit olagliga ända sedan 2005, då efedrin läkemedelklassades.

Synefrin påverkar det endokrina systemet i kroppen och kan öka din basalmetabolism, vilket är vad som står för cirka 70% av din dagliga kaloriförbränning.

Som ett kosttillskott tas synefrin på grund av detta - för att bränna fett och gå ner i vikt.

Generellt sett bör alla vara skeptiska till kosttillskott som påstår ha fettförbrännande effekter, men hur väl fungerar synefrin egentligen?

Fördelar Med Synefrin

Då synefrin är en mild stimulantia som kan öka din energiförbrukning, är dess huvudsakliga fördel en snabbare fettförbränning.

Ett exempel på detta är följande studie som observerade att en enstaka dos av synefrin på 50 mg ledde till att basalomsättningen ökade med 65 kalorier över de kommande 75 minuterna.

Ytterligare forskning har sett att man kan öka basalomsättningen med hela 180 kalorier genom att kombinera synefrin med två andra molekyler som kan hittas i pomerans: naringin och hesparin.

180 kalorier är inget att att skjuta under stolen heller, och över en veckas tid blir det hela 1300 kalorier. Det är faktiskt en påtaglig mängd kalorier.

Ytterligare forskning har visat ett synefrin även kan förbättra den termogena effekten av mat, vilket innebär en högre energiförbrukning.

En annan intressant aspekt av synefrin är dess effekt på envist fett. Fysiologin bakom detta kan vara lite svårt att förstå men här är det i korta drag:

Fettförbränning i kroppen regleras av olika kemikalier som kallas för katekolaminer. Dessa molekyler binder sedan till receptorerna av fettceller för att starta processen av att lossa energin från dessa fettceller.

Problemet är dock att vissa fettceller är resistenta mot denna process, vilket innebär att de inte reagerar på dessa katekolaminer som andra fettceller .

Vad detta innebär är att det finns specifika områden på kroppen där fettförbränning sker långsammare. Dessa områden brukar ofta vara runt magen, höften och låren för majoriteten av individer.

Anledningen till detta är då fettceller har två olika typer av receptorer som interagerar med katekolaminer.

  1. Alfareceptorer
  2. Betareceptorer

Dessa receptorer besitter motsatt funktionalitet, där alfareceptorer förhindrar aktiveringen av fettceller och betareceptorer aktiverar det.

De fettceller som har en hög mängd av betareceptorer är därmed bättre på att förbränna energi medans de med mycket alfareceptorer är mer envisa.

Om vi återgår till synefrin har det observerats att detta kan bidra till att aktivera dessa envisa celler genom att blockera dess alfareceptorer.

Allt detta gör synefrin till en av de få kosttillskotten som faktiskt kan bidra till en mer effektiv fettförbränning och viktnedgång.

De 3 Bästa Tillskotten av Synefrin

1. Core Synephrine

Pris:
99 kr


Tabletter:
120 kr


Pris/Portion:

0.83 kr


Mängd/Portion:
40 mg


Core Synephrine hamnar på förstaplats som innehåller naturligt synefrin från pomeransextrakt av Citrus aurantium. Varje tablett innehåller 40 mg synefrin och kommer till ett bra pris på 83 öre per portion.

2. Chained Nutrition Synephrine Hardcore

Pris:
99 kr


Tabletter:
120 kr


Pris/Portion:

0.83 kr


Mängd/Portion:
40 mg


På en nära andraplats hamnar Chained Nutritions Synephrine med nästan identiska specifikation som föregående val. Även detta innehåller 40 mg av rent synefrin HCL per kapsel. Det kommer även till samma pris som Cores.

3. Star Nutrition Synephrine

Pris:
79 kr


Tabletter:
90 st


Pris/Portion:

0.88 kr


Mängd/Portion:
40 mg


På tredjeplats kommer Star Nutrition Synephrine som även det innehåller 40 mg av synefrin per kapsel. Även denna variant är rent synefrin HCL, där den enda skillnaden är att priset per tablett är något högre.

Dosering av Synefrin

För att få ut så mycket som möjligt från ett tillskott av synefrin gäller det att veta hur mycket av det du bör konsumera.

Tittar man på den dosering som har använts inom olika studier varierar kraftigt.

Med det sagt är den mest effektiva dosen av synefrin mellan 25 - 50 mg om dagen, där 50 mg visar betydligt bättre resultat än 25 mg.

Synefrin och Biverkningar

Man kan ofta höra att eventuella biverkningar relaterat till synefrin kan vara ett ökat blodtryck och andra hjärtproblem.

Detta har däremot motbevisats i en rad olika studier, och är inget du behöver oroa dig för.

Forskning visar istället att synefrin som ett tillskott är säkert och vältolererat hos de flesta individer. Biverkningar är därmed sällsynt om det tas inom rekommenderade mängder.

Med det sagt kan vissa individer uppleva milda symtom såsom yrsel, huvudvärk och halsbränna.

Bör Du Ta Synefrin?

Basalomsättning BMR viktnedgång

Som jag nämnde tidigare är jag (och du bör vara) väldigt kritisk till kosttillskott som påstår sig förbättra fettförbränning och viktnedgång.

Även då dess effekt inte är något som kommer att göra skillnad i isolation, kan synefrin vara något som faktiskt bidrar till en ökad fettförbränning.

Men det är viktigt att du förstår att inget kosttillskott i sig själv kommer att ge dig resultat. Din kosthållning och träningsupplägg kommer och bör alltid vara den huvudsakliga förändringen om ditt mål är att gå ner i vikt eller bränna fett.

Om du redan följer ett bra träningsprogram och håller en hälsosam kosthållning kan däremot synefrin vara ett av de få tillskott som kan hjälpa dig på vägen.

Sammanfattningsvis om Synefrin

Synefrin är en intressant substans som med en lik kemisk struktur till efedrin kan bidra till en mer effektiv fettförbränning och viktnedgång.

Det är ett av de få kosttillskotten som faktiskt lever upp till dessa påståenden, även då dess effekt inte är stor i isolation.

I kombination med andra bevisade kosttillskott kan det däremot ha en påtaglig effekt.

Vad tycker du om ditt Synefrin? Har du någon insikt eller erfarenhet att dela med dig? Lämna en kommentar längre ner!

Johannes Källman

Hej, det är jag som är Johannes. Jag är författaren bakom Gymlivet där jag strävar efter att förse mina läsare med användbar information som inte är fullt av skitsnack.


Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Add Content Block

Prenumerera På Nyhetsbrevet & Få En Gratis Guide Till Hur Du Sätter Upp Ett Effektivt Kostupplägg