• Start
 • /
 • Blogg
 • /
 • Bästa Biotin Tillskott (2023): Bäst i Test

Bästa Biotin Tillskott (2023): Bäst i Test

Vem vill inte ha ett vackrare hår, hud och naglar?

Särskilt om allt du behöver göra är att ta ett litet piller om dagen.

I denna guide kommer vi att ta en närmare titta å de bästa biotin-tillskotten för att du ska kunna hantera din hårtillväxt och eventuellt stoppa ditt håravfall.

Detta kommer vi att besvara i denna guide, tillsammans med dess effekter, biverkningar och mycket mer.

Vad Är Biotin?

Biotin (vitamin B7) är en väsentlig B-vitamin och koenzym, som ibland även kallas för H-vitamin.

Biotin spelar en avgörande roll i kroppen, då det krävs för att bibehålla hälsosamma nerver, hud och celler, såväl som en god ämnesomsättning och matsmältning.

Det kan hittas i många olika livsmedel vilket innebär att en bristande nivå av biotin är ovanligt hos de flesta individer som äter en varierad och hälsosam kost.

Bäst i Test av Biotin


Effektiv och högdoserat biotin som fungerar bra.

Närakällan Biotin 5000

Portioner: 90

Mängd Per Dosering: 5000

Pris Per Dosering: 2.167 kr

Pris per µg av huvudingrediens: 0.00043 kr


Närokällan Biotin 5000 är ett starkt och effektivt biotin-tillskott som verkligen gör jobbet. Den starka doseringen på 5000µg gör att du kan vara säker på att få i dig tillräckligt med biotin för att upprätthålla en sund och hälsosam hud, hår och naglar.

En av de största fördelarna med detta tillskott är att det har minimalt med extra tillsatser. Detta betyder att du får en renare produkt som är mer fokuserad på att ge dig biotin, snarare än en massa onödiga ingredienser. Dessutom kommer kapslarna i en vegetabilisk form, vilket gör dem lämpliga för vegetarianer och veganer.

Det enda negativa vi kunde hitta med detta tillskott är priset. Det är lite dyrare än andra alternativ på marknaden, men med tanke på dess styrka och renhet, är det definitivt värt det. Priset per dosering ligger på 2.17kr, och priset per µg av huvudingrediensen är 0.000433kr.


Väldoserat och prisvärt biotintillskott.

Healthwell Biotin 5000

Portioner: 100

Mängd Per Dosering: 5000

Pris Per Dosering: 2.49 kr

Pris per µg av huvudingrediens: 0.000498 kr


Healthwell Biotin 5000 är ett bra val för dig som är ute efter ett högdoserat biotin-tillskott med mycket effekt. Med en dosering på 5000µg per kapsel kan du vara säker på att du får i dig tillräckligt med biotin för att stödja en sund hud, hår och naglar.

Det bästa med detta tillskott är att det är relativt prisvärt med tanke på dess effektivitet. Priset per dosering ligger på 2.49kr och priset per µg av huvudingrediensen är 0.000498kr, vilket gör det till ett bra val för dem som vill ha mycket biotin till ett rimligt pris.

En av nackdelarna med detta tillskott är att det kan vara något starkt för vissas behov. Om du inte har ett stort behov av biotin eller om du redan får i dig tillräckligt genom din kost, kan denna höga dosering vara överdriven för dig. Det finns 100 portioner i varje förpackning, så du kan anpassa ditt intag efter dina egna behov.


BIlligt och bra biotintillskott.

Better You 5000

Portioner: 100

Mängd Per Dosering: 5000

Pris Per Dosering: 2.69 kr

Pris per µg av huvudingrediens: 0.000538 kr


Better You 5000 är ett bra alternativ för dig som letar efter ett biotin-tillskott som ger lite extra. Detta tillskott har tillsatt havremjöl, vilket kan ge extra synergieffekter för hud, hår och naglar.

En annan fördel med detta tillskott är att kapslarna är relativt lättsvalda. Om du har svårt att svälja stora piller eller kapslar, kan detta vara ett bra alternativ för dig. Med en dosering på 5000µg per kapsel, får du en stark dos av biotin som hjälper dig att upprätthålla en sund och hälsosam kropp.

Det största problemet med detta tillskott är priset. Det är ett dyrare alternativ jämfört med andra biotin-tillskott på marknaden. Priset per dosering ligger på 2.69kr och priset per µg av huvudingrediensen är 0.000538kr. Det finns 100 portioner i varje förpackning, så du kan anpassa ditt intag efter dina egna behov.


Superstarkt biotintillskott för bästa möjliga effekt.

Healthwell Biotin 10000

Portioner: 90

Mängd Per Dosering: 10000

Pris Per Dosering: 3.87 kr

Pris per µg av huvudingrediens: 0.000387 kr


Healthwell Biotin 10000 är det biotin-tillskott för dig som vill ha något riktigt starkt. Med en otrolig dosering på 10000µg per kapsel är detta ett extremt högdoserat alternativ som ger stark effekt för de som letar efter snabbare resultat.

En av de största fördelarna med detta tillskott är priset. Trots den höga doseringen är priset extremt lågt sett till mängden biotin du får. Priset per dosering ligger på 3.88kr och priset per µg av huvudingrediensen är 0.000388kr. Det finns 90 portioner i varje förpackning, så du kan anpassa ditt intag efter dina egna behov.

Det bör dock nämnas att en sådan hög dos av biotin inte nödvändigtvis behövs för att se effekt. Om du redan får i dig tillräckligt med biotin genom din kost eller om du inte har ett stort behov av biotin, kan denna höga dosering vara överdriven för dig.


BIlligt och bra biotintillskott.

WellAware Biotin 240

Portioner: 240

Mängd Per Dosering: 1000

Pris Per Dosering: 0.70 kr

Pris per µg av huvudingrediens: 0.000695 kr


WellAware Biotin 240 är det perfekta biotin-tillskottet för dig som har svårt att svälja stora piller eller kapslar. Dessa minipiller är mycket lätta att svälja och gör det enkelt att få i sig biotin varje dag.

En annan stor fördel med detta tillskott är priset. Det är ett extremt billigt alternativ per portion, med ett pris på bara 0.70kr per dosering. Priset per µg av huvudingrediensen ligger på 0.000696kr, vilket gör det till ett mycket prisvärt alternativ.

Dessutom kommer detta tillskott i en stor förpackning med 240 portioner, så det räcker länge. Med en dosering på 1000µg per piller får du en bra mängd biotin för att upprätthålla en sund och hälsosam kropp.

Det enda negativa med detta tillskott är att det kan krävas flera piller om dagen om du vill ta högre doser av biotin. Om du har ett stort behov av biotin och vill ha en stark dosering, kan detta vara lite besvärligt.

Varför Köper Folk Biotin?

Biotin används ofta som ett kosttillskott för att främja och styrka hår, hud och naglar. Det marknadsförs framför allt som ett tillskott för att bidra till ett vackert hårsvall genom att bidra med viktiga beståndsdelar som kroppen behöver.

Det är ofta ett av de främsta tillskotten som används för dessa typer av estetiska anledningar, då preliminär forskning antydde att det kunde vara hjälpsamt.

Nyare forskning har däremot inte kunnat replikera samma slutsatser. Även då mekanismen bakom hur biotin skulle kunna bidra med dessa estetiska effekter, finns det inget övertalande bevis på att ett extra tillskott av det faktiskt skulle kunna göra det.

Utöver detta har det i vissa instanser använts för att motverka leverinflammation, neuropati och vissa andra tillstånd.

Vad Är Biotin Bra För?

Område

Effekt

Bevis

Notering

Hudkvalité

En bristande nivå av biotin har tidigare associerats med hudproblem - såsom utslag och dermatit. En enstaka studie har observerat att ett intag av biotin kan lindra symtom av eventuella hudutslag. Det finns inget bevis på att det skulle förbättra hudens kvalité.

Hårkvalité

Det finns inget bevis att biotin kan förbättra kvalitén av ditt hår. Vid fall då individer lider av bristande nivåer av biotin kan ett intag av biotin eventuellt minska håravfall.

Nagelkvalité

Finns en begränsad mängd forskning som har föreslagit att biotin kan hjälpa skydda annars sköra naglar.

Insulinkänslighet

Preliminär forskning har föreslagit att ett intag av biotin kan förbättra insulinkänslighet, framför allt hos individer som lider av typ 2 diabetes.

Dosering av Biotin

Det används en rad olika doseringar vid kosttillskott av biotin.

Den enda kliniskt prövade dosen som har använts vid studier på människor har varit 2.5 mg (2500 μg) dagligen, som har tagits över en period på sex månader. Detta var i studien relaterat till att stärka sköra naglar.

Det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av biotin från livsmedelsverket är 50 μg, vilket endast motsvarar en bråkdel av dosen som många kosttillskott innehåller.

De flesta multivitamintillskott som innehåller biotin innehåller ofta en dos runt 30 μg, vilket är mer än tillräckligt.

Biotin och Biverkningar

Biotin är väldigt säkert att inta, även vid högre doser där inga biverkningar har observerats.

Det högsta säkra intaget (UL) av biotin är ännu inte fastställt.

Borde Du Köpa Biotin?

biotin guide tillskott köpa

Nej. Eller ja, om du i dagsläget lider av bristfälliga nivåer.

Det är trots allt en väsentlig vitamin som våra kroppar behöver på en daglig basis, vilket innebär att det är en bra idé att köpa biotin om du i dagsläget inte når upp till dessa nivåer.

Chansen att du inte gör det är däremot väldigt låg, då biotin kan hittas i många olika livsmedel.

Vissa individer, som till exempel alkolister kan däremot behöva ett extra intag av biotin för att upprätthålla en bra leverfunktion.

Att köpa biotin för hud, hår eller naglar är med störst sannolikhet ett slöseri med pengar, då det i dagsläget inte finns något vetenskapligt bevis på att det skulle kunna förbättra dessa aspekter.

Livsmedel Som Innehåller Biotin

Som vi tidigare nämnde finns det många olika livsmedel som innehåller biotin, vilket gör det relativt enkelt att få i sig från en vanlig varierad kosthållning.

Här är några exempel på livsmedel som innehåller biotin:

 • Fullkorn (bröd, flingor, etc)
 • Ägg
 • Mejeriprodukter
 • Soja
 • Jordnötter
 • Fisk
 • Kyckling

Sammanfattningsvis om Biotin

Biotin är en livsviktig B-vitamin som våra kroppar kräver för att upprätthålla en rad viktiga biologiska funktioner.

Som tur är finns det gott om biotin inom många olika livsmedel, vilket innebär att de flesta inte behöver ett kosttillskott av biotin för att nå tillräckligt höga och hälsosamma nivåer i kroppen.

Som ett tillskott för hår, hud och naglar är det fortfarande obevisat och oprövat. Det finns därmed ingen vetenskaplig indikation på att det kan förbättra dessa områden.

Med det sagt finns det vissa individer som menar att det kan hjälpa, frågan är om det är mer an en placebo-effekt.

Vad tycker du om Biotin? Har du någon insikt eller erfarenhet att dela med dig? Lämna en kommentar längre ner!

Johannes Källman

Hej, det är jag som är Johannes. Jag är författaren bakom Gymlivet där jag strävar efter att förse mina läsare med användbar information som inte är fullt av skitsnack.


Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Add Content Block

Prenumerera På Nyhetsbrevet & Få En Gratis Guide Till Hur Du Sätter Upp Ett Effektivt Kostupplägg