• Start
  • /
  • Blogg
  • /
  • Guide Till Forskolin | Bästa Forskolin Tillskott 2022

Guide Till Forskolin | Bästa Forskolin Tillskott 2022

Det finns gott om kosttillskott som lovar dig effekter såsom "en mer effektiv viktnedgång" eller "ökad fettförbränning".

Tyvärr är det väldigt sällan dessa tillskott håller vad marknadsföringen lovar. I de flesta fallen är det helt enkelt för bra för att vara sant.

Men då och då kommer ett kosttillskott fram som har vetenskaplig forskning bakom sig - och som faktiskt kan bidra med dessa typer av effekter.

Forskolin är ett av dessa ämnen, som trots bevis, fortfarande inte är särskilt populärt inom industrin.

Mer hur effektiv är det egentligen, och kan det verkligen hjälpa dig?

Detta kommer vi att beröra i denna guide, samt dosering, biverkningar och mycket mer.

Vad Är Forskolin?

forskolin kosttillskott guide

Forskolin är den aktiva ingrediensen i växten Coleus forskohlii, vilket tillhör mint-växtsläktet, och som kan hittas i tropiska regioner som Thailand och Indien.

Denna växt är mest känd för dess användning inom traditionell indisk och kinesisk medicin som ett läkemedel mot besvär vid bland annat matsmältning, astma, sömnlöshet, hudsjukdomar.

På senare tid har det även vuxit i popularitet som ett kosttillskott, där det antingen kommer i pulverform gjort på växtens rötter, eller forskolin extrakt vilket är gjort direkt från den aktiva molekylen.

Båda formerna har samma effekt på kroppen, men du kommer behöva ta en större dos av rotextrakt från Coleus forskohlii än om du tar forskolin extrakt.

Varför Köper Folk Forskolin?

Forskolin har studerats under en bra tid nu, framför allt i relation till bröstsmärtor, högt blodtryck och astma.

Det har primärt används som ett läkemedel inom dessa områden, men nyare forskning har även observerat att forskolin kan bidra med många fler fördelar, framför allt i relation till din kroppsammansättning.

Den huvudsakliga mekanismen bakom hur forskolin fungerar är då den höjer den cellulära nivån av en substans som kallas för cykliskt adenosinmonofosfat (cAMP).

Denna molekyl är väsentlig i ett flertal biologiska processer som involveras vid fettförbränning.

cAMP är bland annat involverad i förhöjningen av din basalomsättning genom dess interaktioner med ATP - vilket är en form av cellenergi som våra muskler använder sig av vid korta intensiva ansträngningar.

Då cAMP-nivåer i kroppen höjs, signalerar detta att ATP-nivåer är låga, vilket resulterar i att kroppen börjar använda sig av fettreserver (kroppsfett) för att skapa mer energi.

I relation till kroppsammanssättning används därför forskolin ofta för att öka fettförbränningen, vilket kan vara fördelaktigt vid en deff eller viktnedgång.

Vad Är Forskolin Bra För?

Område

Effekt

Bevis

Notering

Astma

Det verkar som att Forskolin kan reducera symtom av astma relativt väl, även om det skulle behövas mer forskning för att fastställa detta.

Kroppsfett

Någorlunda effektivt för att reducera kroppsfett.

Testosteron

En liten och varierad effekt av testosteron har observerats i män.

Utmattning

Mindre utmattning har rapporterats vid intag av forskolin, dock har inga studier tittat närmare på dess effekt.

Bäst i Test Av Forskolin

1. Core Forskolin

Pris:
229 kr


Mängd:
60 tabletter


Pris/gram:

3.82 kr


Forskolin/tablett:
250 mg


Core Forskolin är dessvärre ensam på denna lista i nuläget. Då Forskolin ännu inte är särskilt populärt i Sverige är det inte så många tillverkare som säljer detta. Med det sagt är Core Forskolin ett bra val om du är ute efter ett högkvalitativt Forskolin-tillskott.

Dosering Av Forskolin

De flesta studierna har demonstrerat att forskolins huvudsakliga hälsofördelar och fettförbränningsfördelar uppstår vid ett intag av 50 mg forskolin per dag, uppdelat i två tillfällen.

Det är oklart om högre doser kan vara bättre, men utifrån den forskning som vi har i dagsläget verkar 50 mg vara optimalt.

Om du tar ett rotextrakt innebär detta att du borde ta 500 mg per dag, det vill säga 250 mg två gånger om dagen.

Forskolin och Biverkningar

Forskolin är generellt sett säkert att inta, där väldigt få studier har rapporterat några biverkningar.

Vissa milda sådana kan uppstå, som till exempel:

  • Diarré
  • Huvudvärk
  • Yrsel

Borde Du Köpa Forskolin?

kosttillskott fettförbränning köpa

Forskolin är ett väldigt intressant kosttillskott, och ett av de få ämnen som faktiskt kan bidra till en mer effektiv fettförbränning och viktnedgång.

Det är däremot viktigt att förstå att inget kosttillskott kommer att få dig att gå ner i vikt av sig självt.

Om ditt mål är att bränna bort kroppsfett, kommer inget piller eller pulver att göra jobbet åt dig - ett effektivt kostupplägg och träningsprogram är vad som kommer att hjälpa dig med dessa aspekter.

De bra nyheterna är att genom korrekt kosthållning och träning, kan vissa (väldigt få) kosttillskott snabba på alternativt underlätta processen ytterligare.

Forskolin är ett av de få kosttillskotten som kan göra detta, vilket är varför jag skulle rekommendera det - förutsatt att du har din kost och träning under kontroll först.

Sammanfattningsvis om Forskolin

Forskolin är den aktiva ingrediensen från växten Coleus forskohlii och används framför allt för dess fettbrännande effekter.

Om du är skeptiskt till diverse kosttillskott som lovar dessa typer av effekter så är du korrekt, då de flesta är rent skit.

Forskolin är däremot ett av de få alternativen som faktiskt har bevisats kunna hjälpa individer att bränna mer fett och gå ner i vikt, men som inte är särskilt populärt ännu.

Glöm inte att kosttillskott aldrig kan ersätta en god kosthållning och träningsupplägg, utan bör endast se som ett tillskott, precis som namnet uppger.

Vad tycker du om forskolin? Har du någon insikt eller erfarenhet att dela med dig? Lämna en kommentar längre ner!

Johannes Källman

Hej, det är jag som är Johannes. Jag är författaren bakom Gymlivet där jag strävar efter att förse mina läsare med användbar information som inte är fullt av skitsnack.


Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Add Content Block

Prenumerera På Nyhetsbrevet & Få En Gratis Guide Till Hur Du Sätter Upp Ett Effektivt Kostupplägg